hösten är vackrast idag

   


collaget



Satt uppe halva natten igår och väntade på viktiga samtal, under tiden hann jag med att göra ett stort collage och läsa en halv bok. Collaget sitter nu uppspikat på väggen, lite händig är man ju allt :P


" What's not to like? Mmm, Jam GOOOOOOOOOOD! "

Här åbäkar man sig med att baka scones till frukost (med grovt rågmjöl såklart) och så upptäcker man att det inte finns en endaste droppe sylt i huset! Tur att man har nycklar till båda sina mostrars hus som bor inom en 500 metersradie :P Cyklade lite snabbt upp och plundrade någons kylskåp när de va på jobbet :S Det märktes knappt att jag stulit lite sylt. Ska upp och lämna tillbaka burken nu :)

Har världens affärsidé på G med, för framtiden :) Mahaha, hemligstämplat än så länge ;)

LYCKA

Jag är nervös, exalterad, lycklig, uppspelt, nervig, darrig, svettig, upprymd, skitskraj, did I mention Lycka??

Powermorgon!

Finns det något bättre än att vakna upp i strålande solsken, ge sig ut på en frisk morgonpromenad och sedan komma hem och göra sig en mustig frukost att avnjuta med ett rykande färskt vecko revy-nummer?? Det är vad jag kallar vardagsmorgonsmys :) Och det har jag haft idag. Perfekt start på dagen.

Har packat flyttlådor med framtida grejer till egna hemmet och plockat fram vinterytterkläder så som stora halsdukar och mysiga mössor med varma vantar. Har även arkiverat i min pärm, skattepapper och lönespecifikationer med mera. Känner sig nästan lite vuxen :P
Nu ska jag ut på en 90 minuters promenad och sedan vila lite. Blir till att sitta uppe hela natten och vänta samtal från USA! :D
À la Lisa
Ooops! Det råkade visst slinka ner en muffin eller två :/ Förbereder mig inför landombyte ;)

Buggelibuggbugg

Japp, buggen är äntligen igång (egentligen började den förra veckan, orkade bara inte nämna det då :P) Men NU! Nu är den på gång på allvar, många kluriga turer och högt tempo denna termin. Det GILLAR vi, på söndag ska nog Jessica och jag testa på steg 4 med :D Det ska bli ännu roligare, blir nog till att dra till Oléo på onsdag. Arvingarna spelar då! Fatta kul vi ska ha! Längtar, nu sitter jag hemma och väntar samtal från bästaste Rebecka i USA <3

korvabon'

Antingen har svenska folket otroligt dålig koll på sina pengar och helt enkelt inte kan hantera dem på rätt sätt, eller har alla för dålig lön? Jag tror mer på första alternativet, folk handlar och handlar och åter handlar. Sen helt plötsligt är pengarna slut och de får vänta veckor på nästa barnbidrag eller lön. Då jäklar handlar de igen.

Det märks så väl i korvkiosken när det är löning. Fullt upp hela tiden, ingen vila, grillarna steker som aldrig för och pengarna strömmar in. Idag har jag tjänat storkovan och imorgon väntar mer! Men för guds skull svenska folket, lär er hushålla med pengarna. Mina föter och händer värker, mitt huvud är slut och munnen torr. Jag vill bara sitta ner en minut. Tack för idag.

followed by (sweet?) little kittens

Ööööhm, whatever happend?? Hade ju värsta välplanerade dagen och det kändes så bra. Sen råkade jag inte somna igår och vaknade med lätt hufudvärk kl halv 11 i morse, har sedan dess jagats runt genom huset av två mordlystna kittens.
Men nu har de lugnat sig, lugnat sig, de har typ dött i en fåtölj och andas väldigt långsamt. . . Så nu sitter jag här, mätt på den goda köttpajen jag lagat idag och den ganska medium stora tårtbiten jag tryckte i mig som efterrätt :/
Senare väntar B&J-glass och film tror jag :) Nått tips på vad man ska kolla på??
Blir väl till att göra alla grejer på listan imorgon innan jobbet... suck. Fick hoppa in ett extra pass för stackars Julia på jobbet blivit påkörd av en galning! Vilket resulterar i med nästa helg har jag jobbat tre helger i rad. Suger ganska mycket. Känner på mig att de kommer ringa ganska många andra helger med... Men ljuset i tunnlen kanske kommer tidigare än väntat?

Prinsesstårta, den vackraste?

Att prinsesstårtan kallas just prinsesstårta är nästan en skymf. Ska man inte känna sig som en prinsessa när man äter den eller vad? Hur ska det gå till när den står på var och varannat kalasbord? Hur speciell är den då? Särskillt vacker tycker jag nog inte den är, förskräckligt enkel. God? Nja, den går väl ner.

Tyvärr gick den ner i kväll när pappa kom hem med en. Hade tydligen fått den av en lastbilschaffis på jobbet (de är lustiga de där). Så där gick veckans diet rätt åt pipan (om man bortser från pajen igår).
Tur att jag snart kommer ha jobbat tre helger i rad, äter ite lika mycket då. Måste verkligen sluta äta korv! Det är ju bara gott när man är hungrig, i och för sig är jag hungrig jämt men nu får det va ett slut på det. Jag är lycklig!
Ne, ska det va tårta ska det vara Rysk Banantårta. Tack Jessicas familj för ni introducerade den för mig :) Låter förskräckligt, jag vet och inte mycket för världen såg den ut heller. Man ack så god! Mums!

Drev (gain-weight-wille)

Ursäkta min frånvaro, har varit mycket att göra samt att jag inte har haft någon dator. Har jobbat som ett djur hela helgen och lite i veckan, så jäfla tråkigt. Men nu ser det ut att lysa upp lite. Ni kan inte få några detaljer förens senare men jag är SÅ lycklig just nu! :)

Just nu befinner jag mig i vackra Drev, ska strax ut på en morgon-powerwalk, sedan ska Paul och jag in till AFM för information om utlandsjobb!
Igår strandade vi i soffan och kollade på Die Hard och Htchcocks FRENZY (den va bra, ska kolla om slutet nu vi somnade visst). Vet ni mer, vi bakade även en blåbärspaj på 20 minuter! Ett litet misstag men den blev satans god och jag är så stolt att vi klarade av det :D

Recept

Deg:
125 g smör
3 dl mjöl
½ dl socker

Fyllning:
Blåbär/Hallon (mer eller mindre en liter)
3 äggvitor
1 dl socker

Gör så här:

Smula ihop degen och lägg 2/3 i pajformen, spara resten för att strö över fyllningen.
Lägg över färska bär, vispa äggvitor och socker till en skummig massa (bäst om den är ganska fast) och häll över. Strö sedan resterande deg över och in i ugnen ca 10 min på 200 grader (eller tills den ser klar ut).

Supergott och enkelt!

090921

Jag är en typisk människa som gör listor för allt, verkligen allt. Allt ifrån vad jag ska packa, i vilken ordning jag ska göra saker under dagen till om jag ska måla naglarn först eller plocka ögonbrynen. Ofta är jag ganska bra på att följa mina listor men bäst är jag nog på att planera. Sen att jag är lat och ofta skippar en eller två punkter hör inte till. Dagens planering ser ut ungjefär som följande:

1. Gå en promenad runt växjösjön.
2. Äta lunch hos mormor och morfar klockan 13.30.
3. Övningsköra med morfar, öva på att backa.
4. Göra ett teoriprov på körskolan.
5. Fundera på om jag ska köra upp i Växjö eller annan stad. I så fall vilken? Tips? Om Växjö, boka tid idag!!
6. Bugg från kl 19.30 - 21. 40
7. Svara på mejl, cirus klockan 22.00 sen tv-mys med Jessica!
Önska mig lycka till med planeringen, ganska lugn dag ändå :)


Jobbhelgen är över :)

Så var ännu en jobbhelg över och den va seeeeg och varm. Men försäljningen har gått bra och det har börjat en trevlig kille i informtionen mitt emot min lilla kiosk. Mycket trevlig och rolig att prata med :)

I går var jag även på en trevlig middag på La Gondola med Manne, god mat och trevligt sällskap :)

Sitter nu hemma hos Jessica och glor på Tv med kurrande mage och hungriga fingrar :P

..................................................................................................................

Jag behöver nånstans att bo nu, långt bort, aldrig mer komma tillbaka, aldrig mer höra, aldrig mer se. Jag vill inte, inte mer. Det räcker, har fått nog. Detta är inte bra, ytan kan inte längre dölja mina bekymmer, jag blöder. De är framme för allmänhetens beskådning och kommentarer. Ingenstans att gömma sig, alltid problem. Alltid skrik, alltid gorm, arga ord, sura miner och hemska tårar som bränner hål i ansiktet. För salt, för kallt, allddeles för ont. Orkar inte mer, vill inte mer. Jag vill va glad, vill känna mig hemma. Utan tårar och svek.

woopwoopbrummbrumm

På måndag ska jag boka uppkörning! :D Längtar! Woho!

Stått i korven hela dan, trevligt när Jess o Simon a.k.a skvallertackan kom och hälsade på :) Blir till att stå där hela helgen med men imorrn blir det lite trevligt med middag ute på kvällen. Undra vad man ska ha på sig? Förslag?

Lappen

Lappen är klar och i tryggt förvar hos Stines för er som undrar :P Pauline: sätt upp den!


090917

Ska snart in till stan för att inhandla ett par nya leggings och viktigast av allt träffa Jess och Tilda! Hoppas på att Tilda använt sina skills och bakat något gottit :) Men först måste jag göra en lapp som ska upp på ridskolan, borde jag ha gjort för en vecka sedan men det ordnar sig. Den här aktiviteten kommer bli bra känner jag, vad säger ni om maskerad-gymkhana för barnen?? Great hunh?! :D See yah!

Häst är bäst ingen protest!

Jag har börjat rida igen, och nu kan jag njuta av det. I våras var det bara för mycket, att hinna med en häst, ett jobb, ett jäkla pluggande, vara aktiv i en ungdomssektion och träffa alla människor. Det gick inte, jag mådde så fruktansvärt dåligt och ställde bara till det för mig. Men nu har jag börjat repa mig och är tillbaka på hästryggen. Det är så skönt att rida en runda i skogen, bara koncentrera mig på hästen och det fina vädret. Har saknat min lilla älskling <3 Visst är han fin?
<3

Systrar?


Break(fast) <3

Jag älskar att göra mig en god frukost och sedan avnjuta den vid en superbra bok (Twilight 4, för tillfället) eller se ett avsnitt vänner samtidigt som jag mmsar i mig den. Idag och igår blev det smoothies för hela slanten och grillad macka.  I mackan har jag kalkon, brieost, tomat och sallad. Smoithien består av vaniljyoggi, banan, jordgubbar och hallon/blåbär (tips är lite honung i med för lite mer sötma). Är man inte trendig husmor eller vad?
Ska ut och rida nu sen på en powerwalk. Måste städa idag också, samt boka klipptid. Har inte riktigt bestämt mig än för om jag ska rakpermanenta håret eller blondera det. Vad tycks??

ÄLG!

En älg trallade i min väg förut, som tur är jag hann jag stanna i tid. Men lite rädd blir man jue :S De är ju inte direkt små de där monstrena! Lite söta i och för sig :) De är nog förutom räven mitt favorit-skogsdjur i Sverige tror jag...
Har faktiskt haft en "hrm" maskot som va en älg. Ellen hette hon, en mycket cool primadonna som va med i ett rockband, vann miss universum och had ett gulligt litet café. Ah, dessa drömmar. Man kan nog säga att hon på den tiden va den person som jag ville va (inte ett gosedjur då) ;P

o_O

Två flätor och lite urringning, tänk vad lite som krävs för en extra blick :)

Dagen i Örebro

Efter att ha kört 58 mil, motorväg, landsväg och okända städer samt massa i mörker med älgar lurandes i skuggorna föll jag i koma. Tur att jag bytte med morfar så han fick köra sista bien hem, hängde därefter dreglandes i bilbältet restarande timmen (betoning på dreglandes) :/
Irrade runt i Örebro, men det gick bra hittade till slut till Scandic Grand där min anställningsintervju höll till. Det var Kläppen SkiResort som fått äran att intervjua mig, intervjun gick bra tycker jag. De va mycket trevliga och jag hoppas jag gjorde ett bra intryck på dem. Innan den 2:a oktober ska de höra av sig (hoppas jag får anställning där, skulle vara bäst)! Måste skaffa fram en bil tills dess bara, bäst att ringa farfar...
Örebro för övrigt verkar vara en kul stad, kanske framtida studier kommer spenderas där? Kan kanske bero på att jag hittade en urmysig kofta på Blu di Blu, för bara 200 spänn! Inget kan få mig fast som bra shopping :) Ytlig? Japp!
På vägen hem var jag bara tvungen att svänga förbi Motala för att hälsa på faster och farbror. AC jobbade såklart, men käre Leif va hemma och förvånad är bara förnamnet på vad han blev när jag stod på verandan en vacker septemberdag mitt i veckan oanmäld. Haha, hans min var obetalbar! Även om jag har en morfar och farfar så är Leif som en extramorfar, så himla kul och snäll! Dock med ett och annat ess i rockärmen att häpna med, men det gillar vi. Åh, vad jag saknar dem. Härligaste tiden att vara där uppe, frihet!
Nu ska jag strax ut på min andra promenad för idag och sedan städa rummet tror jag. I helgen väntar Hitchcock-maraton med Paul samt mycket glass! Puss <3

090909

Sa jag att jag ska på intervju imorgon, i Örebro? Det ska jag och jag börjar bli lite nervös, har ju aldrig varit på intervju förut... Det gäller ju ett fjälljobb, så vad tror ni om flätor och en kofta? Känns lite "fjällskt" va?
Vill bara meddela att Rebecka är för cool, idag steg hon upp kl 09.09 den 9/9-09 Hahaha, många nior :P

I walk

Japp, jag tröttnade på mig själv och tillvaron och tog tag i problemet. Nu powerwalkar jag varje dag plus en morgonpromenad på 30 minuter om jag hinner. Känner mig frisk och sund och påväg mot rätt håll igen, gjorde idag en nyttig smoothie och fettsnäl grillad macka till frukost! Inte illa eller hur? Så nu ska den bort

am I vain?? I believe so


Den här spelas mest på spotify denna vecka :)


Fåfäng, det är alla enligt mej.

Snygg, sexig och SINGEL?!

"Hur kan du va singel som är så söt??"

Ja, den frågan ställer jag mig själv varje dag^^ Haha, håller på att bli ihop-parad med en kollegas son just nu, får se hur det går. Har en tendens att sabba eventuella ihop parningar :S Hjälp!

fall 2009

Nu har jag officiellt tagit bort sommarkläder så som korta shorts, vita skira klänningar och blommiga kjolar med tillhörande tubtoppar. Sommarmodet är över och in träder den mysiga hösten. Stickade koftor och kraftiga klänningar med raggsockor- here we come!
Även gladiatorsandalerna och flipflopsen läggs på hyllan när de snygga glittriga partypumpsen gör entré snabbt följda av de kaxiga vinterbootsen och varma kängorna.
Ah, jag är en människa som gillar alla årstider för sin sak, hösten är lika med mys. Inse!

invisible?

Jag är trött på att va osynlig, idag stängde busschauffören dörren på mig!!!! Nej, nu jävlar ska jag synas!

Vänta ni bara!!

pizza

Pizza. 

Inget jag riktigt gillar, men är man hungrig så är man. Johanna och jag (som för tillfället befinner oss i Jessicas nya snygga lägenhet på Norr) inhandlade indag en pizza på Pizzeria Florens. Mycket god pizza, med mozzarella och fetaost på en skinkbotten.

Känns riktigt bra med dessa töser vid ens sida igen, saknar dem alltid!

förhandstitt^^

Precis kommit hem från en förhandsvisning av "Prinsessa" med PaulPatty. Helt okej film om överviktig student som vill bli skådespelerska. Bra budskap om förutfattade meningar.

B&J helt klart bästa filmgodiset, ny smak idag: Cheesecake Brownie^^ Alltid lika gott, min personliga favorit just nu: Strawberry cheesecake.
Så vill ni bjuda mig på en perfekt dejt: B&J i soffan framför en film med två skedar (och jag är fångad) <3

kärt återseende

Tänk så glad man kan bli av att träffa sina gamla lärare från lågstadiet. Träffade i förrgår ett gammalt par som lärde mig det mesta jag vet från lågstadiet, väldigt intelligenta människor. Christina och Harald, från Furuby skola.
Hon, världens gulligaste kvinna som alla barn älskar. Han, en skräckinjagande lärare från helvetet om man inte lärde känna honom (vilken tur att jag gjorde det).
Det roliga va att de inte kände igen mig, var tvungen att presentera mig. Känns bra, då man får bekräftelse att man förändrats lite sedan man va 12 år i alla fall :)
Kära återseenden kan va smärtsamma, för ett par år sedan mötte jag på samma torg som lärarparet min gamle käre busschaufför genom barnaåren. Roffe, härlige Rolf med ett ständigt leende på läpparna och uppmuntrande ord. En person man bara längtade efter att åka med. I den härliga gamla miniskolbussen med 14 gråa säten men välbekant doft i, alla minnen. Alla turer genom långa byar lyssnandes på Elvis och skitsnack med bästa bussvännen (Jute) och Roffe.
Awm, those were the days <3

halkis

WIOHO! IGÅR KLARADE JAG AV HALKBANAN! :D:D:D:D:D:D:D:D Körkortet, here I come!

miss you

It's been four years since I saw the ocean
It's been five nights since I held your hand
It's been forever since we talked
the whole night through
It's been too long I need a comfort hand

So tell my love I'm leaving
I gotta find something to believe in
Tell my love I'm leaving
for the sun for the sun
A new day has begun


Jag försöker, vara positiv, men det går inte mer än en vecka eller två. Orkar jag mer? Jag behöver dig, jag saknar dig <3 Kom hem igen!

RSS 2.0