Födelsedag!

   Igår firade vi äntligen min födelsedag (nio månader för sent). :S Nej men det va såhär att när jag väl fyllde fick jag att vi tjejer skulle spela lazergame :D Men det har liksom aldrig blivit av så nu tog Jessica och Johanna saken i egna händer ock gav mig en liten present som jag blev väldigt glad för :) Det märktes att de verkligen gnuggat geniknölarna för att komma på den ultimata presenten för mig, de lyckades rätt så bra kan jag medge. De känner verkligen mig vid det här laget! Ska leka med mina presenter imorgon, speciellt margaretha ;)

                                         Fick min fiiiina present idag :) Blev så gald :D

                                         Äntligen ska vi gå ut!!

Sen skulle vi äntligen då ut, vi har typ inte gjort det sen i december okej nyår då men då gick vi ju inte ut, vi festafde ju bara då:P Men nu va det dax för att svänga på de lurviga och sätta på the dancingshoes! ^^ Förfestade hos Jessica och spelade lite partyalias, gick väl sådär för mitt lag (Becks är inget vidare på detta) men det gick bra iallafall ;P
Kvällen till ära blev det Grace, va inte så jättemycket folk ute, mest killar men det gör ju inget. Endel va lite freaki sådär som drog runt en och stängde in oss i ringa och sånt där, men vi är så bra på att slingra oss ur sånna där fällor så vi klarar oss alltid! Blev ingen efterfest igår, kände inte riktigt för det, även om man blev bjuden med väldigt lockande förslag ;) Vi får ta den en annan gång :P
Nu ska jag iväg till jobbet :(

IP & Studentvisning

Har idag börjat ha våra bildlektioner ute på Italienska Palatset på St. Sigfrids området. Våra lokaler ligger i källaren och är verkligen urmysiga. Hela klassen blev helt annorlunda där ute tycker jag, mycket mer harmonisk och mjuk stämmning. Inte för vi va kalla och elaka innan men det märktes skillnad.
Just nu håller vi på att designa lampor för biblioteket, än så länge ser de flesta mycket bra ut (förutom min såklart).
Vi fikade lite och kom på att vi ska ha fikaschema varje vecka, undrar vad man ska baka??

Senare på kvällen drog Mia, Jessica, Matilda och jag till Paladium för att kolla på en student/bal mässa som ett UF företag anordnat. Man blev bjuden på lite plockmat och en modeshow med balklänningar, studentklänningar och kostymer. En del vackra klänningar fanns det väl, men ingen så läcker som min :P Sen gjorde det ju inget att killarna som spatserade omkring i kostym va superläckra dem heller ;)

Jag är stolt över mig själv :P

  1. Möte med företagsrådgivaren
  2. Naturkunskap instuderingsuppgifter + uppsats
  3. Engelska essay
  4. Tränade Body Balance
  5. Jobbade 16.30-20-30
  6. Bloggade
  7. Sms:ade och msn:ade en hel del
  8. Skrev i loggboken för projektarbetet

    Detta är vad jag gjorde igår, tror det nästan är första gången jag gjorde allt som står på min to do-list för varj dag. Så stolt är jag nu. Även idag har jag gjort det mesta, är inte riktigt klar med mina skisser ännu... Kanske att det håller på att vända, jag kanske kommer bli mer ordningsam i år iaf?  Who knows??

Läskiga färder

Hemma hos kusin "Paul-Patty the Wacky" :) Vi har varit på US-möte på ridklubben och planerat våren lite granna för klubbens ungdommar. Möten brukar vara ganska tråkiga fast de här är faktiskt roliga, brukar bli lite skitsnack och skvaller för att pigga uppstallvardagen lite ;) Extra roligt va det också att Vickan skjutasade oss i sin lilla mini-bil (vet inte vad de heter) men de låter lite som traktorer och går bara i 50 km/h eller nått? Någon som kommer på vad de heter, tipsa gärna mig! Hon kör som en liten galning den där filuren men kul är det att åka i den :P

Förra gången jag skulle på det här mötet fick min kusin André köra mig på sin moppe ut, jisses vilken färd det va. Va skitskraj hela vägen, hade ju ingen hjälm och det va absolut första och sista gången jag åkte moped/cross. Han körde ju jättefort och så snöade det så man såg ju inget  alls plus att det va mörkt :S Men lite spännande va det iaf...

Nu sitter vi under filte och kollar på the Office med varsin kopp earl grey i handen- mums! The Office (den amerikanska versionen, originalet är Brittiskt) med Steve Carell är verkligen kul :D Fult filmat och väldigt enkelt, men karaktärerna är bara så kul när man känner dem. Min klara favorit är Ddwight K. Schrute! Världens dork med så roliga uttryck. Ni måste bara se det alltså!

Klantarsle!

Idag lyckades jag givetvis försova mig igen :S Och idag va det givetvis en viktig dag att gå upp till, Jessica och jag skulle ha ett möte med vår rådgivare till företaget vid halv 9 så det va viktigt att jag som VD skulle upp i tid och se representabel ut. 
Men Johanna som tassade omkring så tyst, så tyst att jag bara snoozade vidare och vips va klockan kvart i 8 (jag skulle möta jessica vid hennes lya kl 08.15)!! Shit fick man lite bråttom eller?
Så jag packade min stora svarta trunk som jag alltid bär omkring på nuför tiden känns det som. Har typ inte sovit hemma på två veckor snart så det är ju lite grejer som släpas fram och tillbaka. Planerade jättefint vad som skulle ner i väskan och så. Sen kom jag på den brilijanta idéen att Johanna kunde ju ta väskan till skolan i och med att jag skulle på det där mötet och sen hem och packa om lite.
Två minuter senare när jag stod och slängde i mig lite frukost samtidigt som jag sprang runt och letade efter kläder kom jag på att MITT DUMMA NÖT hade lagt nycklarna och USB:et med viktiga bilder till rådgivaren i väskan som Johanna hade!! Faaan, vad jag är stupid all the fucking time! Blir helt galen på mig själv alltså, det går inte en dag utan att jag glömmer nåt jätteviktigt eller gör bort mig totalt (som idag).
Så min ängel Jessica fick skynda hit med sitt USB så vi fick snabbt lägga över bilderna där istället och sen fick hon även skjutsa på lilla klumpen (jag) på sin cykel ända upp till Italienska Palatset. Hon är så duktig :)
För övrigt gick mötet med rådgivaren Marie bra, även om vi va något sena på grund utav mig :/ Förlåt....

Såå engagerade...eller?

Haha-HA vad det är kul att ha samhäll med Jan-Anders. Okej, det är inget fel på honom förutom att när han gör sina parenteser på typ 45 minuter om en byhåla i Småland (inte så intressant), annars är han en utav de smartaste personer jag vet. Han borde få något smarthetspris. Inte nog med att han lär ut samhäll så triumferar han i historia och psykologi/filosofi är han inte heller så dålig i.

Idag va det dock en sån dag när han bara maaaler på i timmar käns det som. Johanna och jag började bli lite smått rastlösa efter nån halvtimme så där, så vi började fantisera lite granna.
Till exempel om skolans granne, nått skumt bil-rekond ställe:S Idag höll de på att flytta massa mysko sopsäckar med likdelar i tror vi! Vi kunde nästan höra skriken från de mördade, eller vi imiterade dem ganska bra iaf. Hehe, kan väl säga att vår fantasi skenar lite ibland (åtminstone när vi har seeega samhällslektioner om typ EU å sånt shit)...
Jessica va inte  mycket bättre hon heller, hon satt och målade naglarna och Mia småsov lite, det såg jag minsann :P

Vaddå, tycker ni inte vi är engagerade i skolan eller??

Jag har lite tråkigt just nu då va....

62 frågor för dig som har tråkigt !

1. Hur gammal är du om fem år?
23

2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag?
JeZ <3

3. Hur lång är du?
1,60 (...typ...)

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
"En andra chans" med Nicholas Cage, helt okej rulle...Cage är ju sådär fulsnygg också :P

5. Vem ringde du senast?
Marty

6. Vem ringde dig senast?
Rebecka!

7. hur löd ditt senaste sms och till vem?
"OMG! :O chill man :P" till: Paul-Patty

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Smsa, beror till vem såklart

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
sambos

10. När såg du senast din mamma?
14 timmar sen

11. Vilken ögonfärg har du?
Blue

12. När vaknade du idag?
06.20 :O

13. Vilken är din favoritjulsång?
"Nu kommer det tomtar" med FRONDA

14. Vilken är din favorit plats?
Kroppsligt: Hos JouZ
Själsligt: med en gnutta alkohol i kroppen

15. Vilken plats föredrar du minst?
samhällslektionerna

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Loppbiten, alkoholiserad på härbergets topp (detta är vad jag tror) hoppas på en lyxig villa med världens vackraste man (rädda mig någon) ;)

17. Vad skrämde dig om natten som barn ?
Döden :S

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast?
Paul-Patty (va va vääldigt trötta då)

19. Hur stor är din säng?
mini

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar :) fast med fast internet :(

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
det jag känner för

22. Hur många kuddar har du i sängen?
endast två!

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett. Småland.

24. Vilka städer har du bott i?
 En. Växjö


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Gorgeous shoes of course! <3

26. Är du social?
Jo, för det mesta...kan väl va lite tillbakadragen ibland kanske.

27. Vilken är din favoritglass?
CHOKLAD på Bosses glassbar i Linköping

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Allt! inget går mig förbi ;)

29. Tycker du om kinamat?
de första tuggorna är goda sen blir det bara fett  :(

30. Tycker du om kaffe?
Borde utplånas från jordens yta: 1. Äckligt 2. Ger dålig andedräkt 3. + Gula tänder
(men en cappuchino eller frappochino ser läskigt trendigt ut)

31. Vad dricker du till frukost?
inget.... mjölk eller tea blir det när det väl ska va dricka.

32. sover du på någon särskild sida?
Alla, jag är vild i sängen XD

33. Kan du spela poker?
det lär ni märka när jag spelat av er alla pengar möhö!

34. Tycker du om att Mysa/Kela?
säger jag absolut inte nej till ;)

35. Är du beroendemänniska?
vet inte, probably

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
nej

37. Vill du ha barn?
naaaaa, får se

38. Kan du några andra språk än svenska?
 Engelska (spanska lite)

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
Havet :)

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Skor :D:D:D:D och kläder (alkohol) :S

42. Äger du dyrbara smycken?
njet, men ge mig gärna :D

43. Vilket är ditt favorit program på tv?
Top Model, Bonde söker Fru, Vänner

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag känner bara roliga människor

46. sover du med gosedjur?
absolut inte (men jag vet en som gör)

47. Vad har du för ringsignal?
Lollipop-Chordettes

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten?
mamma har sparat de sötaste (alla med andra ord) ;)

50. Flirtar du mycket?
Neeee tror jag inte

51. Kan du byta olja på bilen?
jag kan kolla på iaf, tror jag hittar hålet iaf :P

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej jag övningskör fortfarande :/ senare i livet vet man ju aldrig :S

53. Vilken var den senaste boken du läste?
"Ralph" by Lisa Jewel

54. Läser du dagstidningen?
Borde verkligen göra det så man får in lite vett i skallen.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Japp, Glamour & Veckorevyn (väldigt inteligenta och utbildande tidningar, mer klarar inte mitt huvve av)

56. Dansar du i bilen?
Haha nej aldrig!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Mix Megapol Jönköping :P

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Vad jag är skyldig vissa personer i cash :S (alldeles för mycket)!

59. När var du i kyrkan senast?
När min syster konfirmerades, vilket inte jag är... förvånad att de över huvudtaget släppte in mig.

60. Vem var/är din favoritlärare på högstadiet?
Haha, Jennö, Lars-Åke, Agneta...hm vem ska jag välja. Nemen Maria och Per helt klart!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Endast en natt! och jag sov halva tiden i baksätet på bilen. Är det nått jag hatar så är det TÄLT!

62. Vem var det som senast gjorde/sa något extra speciellt för dig?
Ehm, händer så sällan... nej men det va nog Jessica som tyckte jag va duktig som tränade så :P Tack, du är med duktig!



Hehe märks det att dagen inte varit den roligaste??

Home (öhm) "sweet" Home

Hejhej! Nu är jag tillbaka i Småland igen, hoppas ni saknat mig lika mycket som jag saknat er allihop! <3

Är helt slutkörd efter fyra intensiva träningsdagar på ett så kallat mördarträningsläger! Har totalt kört ca 45 km under dessa dagar helt otränad... så ni kan ju tänka er hur min kropp skriker av smärta just nu!

Men nu blir det uppdatering här, promise! Ska bara iväg på samhällslektion först :( Sen är det bugg ikväll men SEN ska jag blogga som bara den, har saknat det så!

(Kan ju bara nämna att mina päron inter är så glada på mig just nu, har inte sovit hemma på två veckor och nu drar jag in till stan igen :S Ooops, they sooo don't like me anymore :/ )

Nervig :S

Så idag va det dax för att dra upp till Sälen (eller Säfsen) igen för att åka lite längdskidor. Har fått låna Mias längdskidor, men när jag kom dit hade de glömt ställa fram dem till mig :S Tur att hennes gulliga lillasyster va hemma och kunde hjälpa mig hitta dem :)

Sen när jag väl stod där på stationen med de där två meter långa skidorna i näven insåg jag att det såg extremt oproffsigt ut med skidor och stavar som jag tejpat ihop med maskeringstejp i näven. Så därför vågade jag mig inte in i stationshuset utan stod ute och frös tills min kusin kom med ett skidfodral där jag kunde lägga i dem i, puh :)

Men sen kom nästa krux, där stod vi... tre tjejer med massa väskor, tunga som bly och en väska som va två meter lång! Hur fanken skulle vi komma in på tåget med den?? :O
 
Ah, det gick till slut med vet inte hur många gånger vi nästan välte pga den tunga lasten. När vi väl hittat våra platser fanns det bara ett ledigt fack där vi kunde lägga skidorna, så vi la dem där. Sen när vi nästan skulle gå av såg vi att en hel skock kostymklädda snubbar lagt sina dyrbara exklusiva portföljer över våra skidor. Kan ju säga att vi kände oss lite pinsamma när vi skulle rota där bland alla väskor när alla såg på. Givetvis råkade jag typ trilla på den man med finast kostym och min grusiga väska lämnade ett fult spår på hans pressade kostymprydda ärm :S Ooooups! Sorry sa jag och pep iväg :P Han såg mer eller mindre vresig ut med, så jag väntade mig världens utskällning!

Men vi klarade oss iaf till slut, nu ska vi vidare till Säfsen tills på söndag och hårdträna inför Tjejvasan!
Uppdatering kommer efter det, för jag kommer inte ha nått internet där uppe (hur ska jag klara mig)?? Lovar att en detaljerad redogörelse kommer med alla pinsamheter och trillningar jag antagligen kommer göra. +bilder med såklart ;)

Saknar er <3 Pussar

Färdigpackad på rekordtid!

Har precis varit hemma och vänt på en timme för att packa lite grejer till fjällen. har sprungit  omkring hemma som en dåre för att få med allt + att jag skulle hinna äta med.
Varför är jag alltid ute i sista sekund när det gäller packning?! Varför inte packa två dagar innan? Jag är verkligen sämst på att packa, tar alltid med mig en massa onödigt strunt som väger alldeles för mycket. Men den här gången har jag faktistk bara med mig ett par skor (och inte fem som jag brukar) :S
Inte nog med att jag inte kan packa så tar det typ två veckor innan jag packar upp efter en resa med, finns ju massa roligare grejer att göra än att packa upp den där väskan som står mitt i rummet.

Aja, jag tror att jag fick med mig allt viktigt... långkalsonger? Hoppas det, annars blir det kallt!

1 års jubileum!

Idag firar vi stort, Johanna har nu bott i Växjö i ett år och det firade vi med god mat och champagne såklart! Lite goda muffins blev det med framåt kvällen :P En lyckad tjejkväll med många skratt och roligt (och lite vågat) prat blev det, mina favoritflickor, ni är bäst! <3 Och snyggast såklart ;)

champagne! <3  JeZ & JouZ  Nu fick hon upp den!  bakar lite muffins till firandet :)

Glamour <3

Satt härom dagen med ett rykande färskt nummer av tidningen Glamour i min hand. Bläddrade lite smått i den medans jag åt när jag kollade extra noga på en specifik bild, nämligen en som såg ut som...ja vad då?
Ser det inte ut som...? Jo, det gör det! Det är ju JAG!!! I en tidning, i Glamour! Helt ofattbart! GIvetvis va jag ju helt ensam just då så jag studsade upp och skuttade ut till pappa (i pannrummet-utomhus!) och bara:

-Pappa, pappa, jag är med i Glamour. I GLAMOUR!

Tydligen är min stilblogg (på Glamour) en av de mest klickade! :O Skitkul, kände mig riktigt speciell nästan. Ah, det va en kul upplevelse måste jag säga. Tänk er själva att se er i en tidning ni inte förväntade er i.

Så här såg det ut:

Me <3

Swing it all around!

Íkväll har jag tagit mig en svängom på dansklubben swing i Växjö. Bugg stod det på schemat tillsammans med Jessica. Vi gick på steg 1 & 2, sen kollade jag på Jessica när hon skuttade omkring på steg 3. Nej, skuttade gjorde hon inte, hon buggade som en gudinna. Hon är verkligen skitduktig! Populär bland "killarna" (läs gubbarna) är hon också, och det förstår jag att hon är ;) Träffade vår idrottslärare Nina med, hon dansar verkligen superbra, hon har blivit tillfrågad om hon vill tävlingsdansa. Åh, det hade ju varit ens dröm som går i uppfyllelse <3 Så om det finns en kille där ute som känner för en sväng om hör gärna av er, ni är meeeer än välkomna!

Jag själv dansade kanske inte som en gudinna direkt men lite bra va jag nog ändå, tur att man har rytmen i blodet iaf. Det är som bäst när det går undan tycker jag för då tänker man inte på hur man gör med fötterna, det kommer automatiskt :) Att killen vet hur han för är med VÄLDIGT viktigt, känner att jag kanske tar överhanden ibland när jag blir för exalterad :P 

Längtar redan till nästa vecka :) Nu måste jag sova, ska hem tidigt imon. Kommer antagligen drömma mardrömmar. Kollade på ett program på tv nyss...Virgin school- riktigt äckligt! Uuuui, ska försöka iaf.

God natt på er!


20 blir 2

Hur kommer det sig att man alltid fastnar vid datorn i 2 h när man från början bara skulle in och kolla läget i 20 minuter? Det sa jag nyss, ska bara kolla vad som hänt på fb...så sitter man här och kommenterar något på fb och kollar tillbaka efter en stund och upptäckar att det va hela 45 minuter sen man skrev det :O Hur kommer det sig egentligen? Vad är det man gör här inne i flera timmar?
  Träffade nyligen en person som ännu inte skaffat dator till lägenheten, till en början blev man helt paff! Hur kan "denne" klara sig utan msn, fb och allt möjligt som finns? Sen blev man ändå lite impad att "denne" gått mot strömmen och inte skaffat, för egentligen behöver man ju ingen dator...egentligen. Man slösar ju ändå bara tid här, en dator är nog till för ensamma personer. Antagligen mej med då har jag nu förutsett :S Ne nu måste det ändå bli lite ändring i det sociala livet, ring mig istället så vi kan prata skit på riktigt än att sitta helt själva och munnen blir helt torr för man inte öppnar den. Enda positiva är att fingrarna börjar se riktigt vältränade ut! ;)
  Men nu måste jag erkigen sova, ska upp tidigt imon, kl 07.20 (är i stan så jag kan sova lite längre än vanligt iaf än om jag vore hemma) :D
 
God natt på er alla! <

Äntligen klara :)

Efter att i 48 timmar stått fastkedjade vid spisen är vi nu äntligen klara med matlagningen för den här helgen. Hela 21 maträtter har vi hunnit med, helgen har bestått av avhackade fingrar, brännmärken, skärsår, svett och tårar men nu är vi äntligen klara. Det är verkligen världens skönaste känsla nu när detta mörka moln som hängt över oss dragit bort och den tunga stenen nu är väck, fast den stenen har i och för sig blivit ersatt med cirka ett ton mat! :S Känns ungjefär som man har gått upp 5 kilo på tre dagar och rullar fram som världens största gummiboll!
Konstigt nog är vi ändå konstant hungriga och vilket chokladbehov jag har känt idag då. När Johannas lillasyster kom ut och plockade fram ett glasspaket bokstavligt och bildligt talat flög Jessicas och mitt huvud upp som pinball-bollar. De höll nästan på att flyga av, men vi fick ingen glass så därför fortsatte vi sitta och stirra ner i samhällsboken med hängande huvuden. Så när Johanna lämnade huset för en sekund beslutade vi oss för en powerwalk....till Willys. Hehe, vi va ju så sugna på cholkad så det fanns inte. När vi väl kom dit fick vi ändå ett hälsotema-infall och jag köpte faktiskt en grapefrukt istället för choklad.
Okej, vi spårade kanske ut lite i sista sekund sådär innan kassan, men det va faktiskt Jessicas idé att köpa glass. Det var iallafall väldigt gott med en lakritspuck på vägen hem i kylan.
Kan ju säga att endel faktiskt glodde lite på idioterna som köpte glass mitt i Januari och även åt den utomhus på denna kalla dag. Jessica och jag tyckte iallafall att vi va väldigt coola när vi gick där med stelfrusna röda händer men med ett leende på läpparna och glass på kinden. Nu har man ju lite dåligt samvete för den där glassen och saknar den där chokladen ändå. Får väl ta och köpa en innan vi går på tåget hem snart, hihi....

Dagen börjar gå mot sitt slut och vi är ganska trötta idag...  Kände att det börjar balla ur lite nu :)  lusten är borta   grytlappen <3


Nej nu ska vi äta lite ;)

 


Film <3

Har precis suttit uppe å glott på Little children, en sådär film tycker jag. Alldeles för långdragen, okej va kanske inte så jättefokuserad när man hade datan i knäet :P

Men filmer är något jag verkligen gillar, jättebra konversationsmedel (för alla kollar verkligen på film), nice att kolla på när man har tråkigt eller bara vill ha en mysig dag/kväll. Men nått ännu bättre är DVD-boxar. Just nu plöjer jag igenom Grey's Anatomy serien, jättebra! Den borde ni se, speciellt om ni gillar sjukhusserier...scrubs är med ganska bra :)

Är medlem på www.filmtipset.se där man betygsätter alla filmer man sett, är nu uppe i 1046 betyg (totalt under mitt liv). Finns vissa som kanske tycker det är sjukt att man sett så många filmer när man är såhär ung, men så många är det ju inte om man tänker på hur många som produceras varje år. Kanske hade en period i mitt liv när film va mycket av vardagen kanske.

En liten notis till Ally-Pally: du MÅSTE smaka Alvesta glass Bananasplit! Ahhh, sån god glass alltså, kommer snart hem till dig med ett paket så kan vi ha filmmarathon som på de gamla tiderna ;) <3

Nu mådte jag sova, en lååång varm dag imorgon framför mig. Pussar


Day 2

Än en dag späckad med mat, har i dag hunnit med närmare tio maträtter. Konceptet är lättlagad och snabb mat, och det är det. Det är bara det att det tar sån jäkla tid att lägga upp, arangera tallrikar och bakgrund och ta typ 50 bilder på varje rätt.
Man blir rätt trött och mätt på mat, iaf ett tag. Kan ju säga att vi har massa portionspåsar att värma resten av terminen :P Nu håller vi på med sista för idag och alla har väl lite tappat musten och börjar bli lite trötta på varandras sällskap i köket tror jag. MEN imon är sista dagen med mat och den ser vi verkligen fram emot. :)

Vissa grejer blir kanske inte så lyckade :S    Man kanske borde bli servitris?    Bara jobb, jobb, jobb :/

Let's Dance 2

Glömde ju att spy galla över Elisabet alias "Korvens" klänning ikväll... Är man så gammal eller till åren och med den kroppshyddan bör man inte ha en sån tajt klänning som visar varenda skavank, det kallas sunt förnuft gott folk. Inte nog med att brösten höll på å kramas ur så hade hon ju ett par extra på ryggen som Tobias tog ett stadigt tag om :S Nej vissa stylingar förstår jag mig inte på :/


Bläääää


Let's Dance

Ännu ett fartfyllt Let's Dance, fast så bra är dem inte som andra deltagre varit. Visserligen bara 2:a programmet men ändå :/ Å  vad är det för hemska kläder stackars programledaren blir tilldelad. Kvällens klänning va väl okej men förra veckans, vad va det för nån hemsk klänning egentligen?? Nu hittar jag ingen annan bild än denna, men ni ser ju de anskrämliga lila glitterarmarna och kjolen va också helt hemsk. Kan inte människan få en bättre klänning som passar hennes kroppstyp, inget ont om henne. Hon är säkert världens trevligaste och så rider hon ju med ;) men de klänningarna usch!

                1,    horribel                                                                            2,       bättre 

Tur att hon sprintern åkte ut, hade ingen känsla tycker jag. Men hur bra är Carl-Jan egentligen? Suger! Tycker faktiskt att juryn är lite väl hårda mot Kitty, tror de bara bestämt sig för att inte gilla hennes personlighet och grundar sina poäng i det. Så dålig är hon faktiskt inte om man jämför med andra deltagare. Visst tycker jag väl inte heller att hon bör ifrågasätta och säga imot dommarna så mycket som hon gör, men det är ju förståss hennes grej.

Älmhult

Haha, tänkte skojja med mig. Ställde klockan på 06.15 för att gå upp och rida och mocka innan jag skulle med bussen vid halv 10, hehe what was I thinking?? Kroppen kände ju inte alls för att gå upp så okristligt tidigt som mormor skulle säga. Blev ju till att försova sig lite o sen rusa till stallet för att mocka lite snabbt (givetvis tvungen o spåna bara för jag hade bråttom). Rusa, känner att jag rusar till grejer varje dag... Måste verkligen lugna ner mig lite och lära mig stressa av!! Nerverna går ju på högvarv nu för tiden, kommer ju dö av en infarkt eller nått ju :S

Morfar kom iallafall och hämtade mig sen övningskörde jag med hans lilla Nissan Micra till Rottne för att hämta sponsormat till företaget. Har bara kört vår dieselbil hemma som praktiskt taget rullar själv så när jag här va tvungen att möta gas/koppling gick det ju åt skogen, motorstopp ett antal gånger typ :/ Men shit va kul det är å köra, särskillt fort man märker ju inte alls när hastighetsmätaren börjar rulla på... Ooops!

Nu har företaget varit hela eftermiddagen i Älmhult och lagat mat, hela fem rätter har vi hunnit med på 2,5 h...imponerande :D Ganska mätt nu, vi kan ju inte slänga maten vi lagar. Så om det är någon som är i närheten av Älmhult är det ju bara att kika in för en matabit, imon lagar vi hela dagen (har typ 17 rätter kvar).
Nu är det bara pappersarbete kvar (på en fredag)! :O

ett axplock ur vår samling recept.

Nu måste ni kika in på hemsidan, supersnygg : www.gotteligott.se 


utrensning :O vad är det?

Böcker staplade upp till taket, köket belamrat med glasvaser, bord och stolar med porslin, kläder, småprytlar, gamla saker och antikviteter, gården smockad med gamla k-märkta husvagnar (kan man tro) och traktorer och diverse skjul fulla med skräp. Så ser min farfars liv ut, denna underbara smarta man är helt oförmögen till å slänga grejer, köpa dem har han inga problem med alls däremot. har nu insett att dennamindre bra egenskap kan jag möjligtvis ha ärvt av honom :S Iaf när det gäller min garderob. Min garderob är det ingen som rör, där inne är allt heligt och har sin speciella plats. Jag märker sååå lätt om Mirr varit därinne och rotat efter älsklingar att låna, vilket hon gör typ varje dag :O

Iaf har ett antal personer, en senast igår sagt till mig att det kanske är dags att rens ut lite kläder nu? Ehm, I don't think so! Menar det här är ju mina redskap till att uttrycka mig och känna mig säker på mig själv. Fast jag kan medge att det kanske är dags att plocka undan vissa plagg jag inte använder så ofta, det går hm inte stänga garderoben längre faktist så idag började jag faktiskt rensa ut allt jag inte använt på ett halvår och lagt det i en låda och ställt innen i gardeeroben ifall jag skulle få ett infall att plötsligt använda dem.

Ganska kul när man rensar sådär, man hittar ju de mest underliga grejer. Typ en superglittrig klänning med lite nittiotalsstuk över den hittade jag på en galge, va ju bara tvungen å prova den och många fler grejer. Typ outfits från sin lite mer "rebelliska" period i typ 8:an, eller minibohem i 9:an typ. Så vad gäller nu? Mer glam och trendig vill jag tro, älskar shopping...speciellt klädshopping! Något mormor delat med sig av, shoppinggalen!

Måste fortsätta plocka i garderoben, de andra här hemma håller på å bli lite galna på mina kläder som typ täcker hela övervåningen :S Återkommer med resultat senare...

Den här högen kunde jag offra till en låda istället för garderobens trygga bod ;)


Hit och Hän

Efter ett hårt pass på gymmet med Jessica och massa snygga vältränade killar att spana in drog Gotteligott UF till Shanghai Palace för att ha ett så kallat lunchmöte...
  Hmm de sista 20 minutrarna pratade vi väl om företaget, gök lixom upp annat som kändes viktigare att diskutera. T ex vad Johanna och Jessicas guldfiskar ska heta xD (Jag tänker inte avslöjja något förutom att namnen är väldigt finurliga, de berättar själva när tiden är mogen om den någonsin blir det).
  Efter all flottig (men ganska goda) maten fick jag rusa till bussen med vääldigt dåligt samvete för att lämnat mina små coworkers på egen hand :(  De är såååå duktiga som gör allt jag säger till dem om :)
  Iallafall stressade jag hem för att hinna rida innan det blev mörkt, men tji fick jag. va ju becksvart när Mirr och jag väl kom iväg. Idag bytte vi hästar, fick rida på Mirrs Noni barbacka. Hon har verkligen världens mjukaste rygg, inte alls som Chics spetsiga ryggrad som verkligen skär in i ni-vet-vad! Inte bekvämt kan jag ju tala om att rida utan sadel som barbacka betyder för er som inte visste. 
  Efteråt va det bara att kliva i mina supersexiga gummistövlar och mocka två bajsboxar :( Hade iallafall sälle med kaninen Molle (som btw är sk könsmogen) :S Han hoppade omkring där inne men så vips va han borta och jag fick panik kan man säga. Tänk om han hade hoppat över grinden för dörren eller trillat ner i ett hål? Letade som en galning i det lilla rummet på typ 6*6 m som vi befann oss i då, hittade den sluge j***en inkilad mellan en vägg och en byrå, puh!
  Ganska mör i kroppen nu efter gymmet och tung mockning, klockan är bara nio men ögonlocken börjar redan bli tunga *gäsp*, ska väl göra mig iordning och börja läsa min engelska klassiker: Wuthering Heights by Emily Bronte (Bläää vad tråkigt, nån som läst den och som känner för att recensera den åt mig)?

Så onödigt!

Sitter än en dag i skolan och har megatråkigt helt ensam! Det är absolut ingen här :S
Har endast en lektion idag, Engelska klockan 8 på morgonen. Hur motiverande va det att stiga upp idag klockan 6 (!)egentligen när det duggregnade ute, kyliga vindar och en lektion att gå till när sängen vägrade släppa det varma greppet om mig? Längtar så tillbaka dit nu när jag sitter i detta gråa trista rum med ännu mera mörker ute :'(

Jessica svek mig idag med att försova sig (som vanligt på onsdagar) så Mia o jag fick klara oss själva. Kanske borde va lite effektiv och göra den där naturkunskapläxan som jag redan skjutit upp 5 dagar nu, jag är bäst på att skjuta upp saker. Men hör och häpna: idag bäddade jag min säng och va i god tid till bussen. Ett stort framsteg för mig asså, kasnke hjälpte för Mirr gick upp samtidigt så då känner jag att jag måste "leverera" lite mer än om det bara varit jag hemma. Vad handlar det om egentligen att man måste överträffa alla hela tiden. Vem bryr sig om jag bäddat min säng eller inte, det är ju ändå bara jag som är där ändå för tillfället. Antar att mamma blir stolt, bäddar min säng inte så många gånger om året om man säger så :S Hon kommer säkert inte se det ändå bara för jag la ned tid på det...

Nä nu måste jag verkligen börja med naturen, sen kanske man borde kolla upp den nya vintagebutiken i stan? Mjo, det ska jag göra...kanske har råd att köpa något där nu när man är pank, måste shoppa! Så längesen :(

Kram sålänge <

Sitter i skolan

Sitter i datasalen med Jessica och gör ingenting... Försöker klura ut hur man designar lite på bloggen, lyckade helt otroligt ändra typsnitt och färg på min header :P Duktigt va? Jag är verkligen kass på datorer och dess finesser, men jag lär mig tids nog :D

Håller på att skapa och leta upp vegetariska recept till Gotteligott UF's kokbok som alldeles snart är färdig! Kokboken är sprängdfylld med enkla och snabba vardagsrecept, visst måste ni bara ha en sån kokbok?
Besök gärna vår hemsida http://www.gotteligott.se/ ( den är snart färdigredigerad :P )

För tillfället har det gått lite trögt med boken, men nu efter allt julgodis och roliga äventyr tar vi i med nya friska kreativa tag igen! Hör gärna av er om ni har frågor, eller vill beställa en egen bok :)

KRAMAR (Jessica vill räkna matte nu, antar att jag måste hjälpa henne då... Alla har ju det inte så lätt. Hehe host*) ;D

Ps. Alla vet ju att det är jag som behöver allvarlig hjälp, inte underbarnet Jessica som är det största mattegeniet jag någonsin träffat...förutom Kischter såklart! Besök gärna hennes blogg (om ni behöver hjälp med något mattetal nångång hjälper hon er säkert gärna) ;) http://jessicalindh.blogg.se/

:S

Så nu har jag nästan utnyttjat hela Naturlektionen till skolarbete, va faktiskt bara inne på fb typ 20 minuter utav den :P
Nu ska vi börja med Matte D! OMG, jag kommer så dö flera gånger på dessa lektioner. Fattar inte varför jag läser detta över huvudtaget, suger ju på matte. Va väl ganska duktig en gång i tiden, men sen har det verkligen bara gått utför. Fast ibland konstigt nog är det faktiskt lite kul med matte, när man fattar det iaf...vilket jag inte gör ofta med andra ord :(
Oj, nu har vi börjat...

Tråkdag!

  Bah, vilken extremt tråkig dag det har varit idag i skolan. Hade en så kallad kick-off dag som ettorna arrangerat. Visst hade de gjort det bra och så, och det är väl roligare än en vanlig skoldag antar jag. 
  Men just nu känner jag att det finns så mycket annat man kan använda tiden till än att leka bort den på verkligen barnsliga lekar. T ex ta itu med allt skolarbete som man halkat efter med då man gjort annat...inte bra.
  Fast det va ganska kul ändå när en stand-up komiker va där å uppträdde, småkul kille. Eller en medelålders man som egentligen hade mer skämt för killar tror jag. Smart drag med tanke på att vår skola består utav 95 % tjejer, nej det är ingen flickskola. Det är bara det att inga killar hittat hit :( Tur att kungsmad ligger nära, när man väl vil spana in några hunkar eller två :P Haha nä det har faktiskt aldrig hänt...really!
  Just det ja, en kille i ettán spelade ju gitarr och sjöng lite med sin kusin för oss. Starkt gjort inför så många man känner, tror inte jag vågat det. Nu kan ju visserligen inte jag varken sjunga eller spela gitarr så värst bra så det är väl bäst att jag inte försöker mig på det. Eller vad säger ni ;) ?

Det jag vill säga är att dagen va halvkul, men lite bortkastad.
Nu sitter jag i Johannas soffa och kollar på nån värdelös film om en sexberoende kvinna på psyket, Opium-a madwomans story heter den. Se den INTE for the love of God! Ska nog stänga av nu, God natt på er :)


www.fredrikekdala.se om ni är intresserade nån gång :P


Dressen <3

Idag har jag äntligen tagit initiativet till att verkligen skaffa mig en balklänning! Något jag borde gjort för länge sedan men det har aldrig blivit av, men nu kände att Nä nu måste jag ta tag i mig själv och få nått gjort. Därför packade jag in mormor och morfar i bilen, Ok morfar körde men iallafall.

Första stoppet blev Blondy and Blacky i Alvesta.
Mycket trevliga tjejer hjälpte mig här med att hitta rätt modell för min kroppstyp. Den första klänningen jag provade va en Åhh-upplevelse. Alla drog på andan och suckade djupt, vilken uppenbarelse! Och det va det om jag får säga det själv. Klänningen va i en lila-rosa metallic ton, låter hemsk jag vet men den va verkligen vacker. A-formad men pärlor och paljetter över bysten sen en vacker drapering med ett stjärnfall av glitter nertill på kjolen. Aja, ni skulle sett den, kände mig som en prinsessa :)
Men den va något dyr och så mycket va den faktiskt inte värd...så jag lämnade den åt sitt öde med gråten i halsen. Snyft*

Sedan bar det av till sömmerska och andra butiker, men i den sista butiken:
 
Singoalla
Norrgatan 22-24 Växjö

Här några minuter innan stängning hittade jag mina drömmars klänning <3
På galgen såg den inte mycket ut för världen, men när tyget smekte min kropp och jag kråmade mig framför den 2 meter höga guldkantade spegeln sa det bara klick rätt igenom kropp och själ, jag är förälskad i denna gudomliga skapelse.
I detta nougatfärgade fodral med spetsöverdrag och runda pärlor runt höften ingick jag ett väldigt speciellt förhållande: En Kärlekshistoria som någon kille ska va glad att få dela med mig ;)

Okej jag kanske gick lite over the top där? Men den känslan att ha denna åtsmitande klänning med utsvängda våder greppade ett stadigt tag runt mitt lilla hjärta och höll det i ett järngrepp. Men spänningen steg då jag drog nästa silkesklänning över huvudet. En röd flamencoinspirerad klänning med volangkjol som visade fötter och ben en aning. Även denna klänning satt perfekt på kroppen, men den första va ändå snäppet vassare :P 

Det bästa är att den modellen på klänningen  va från början vad jag va ute efter, och jag hittade den... det är bara toppen! Bilden nedan är modellen jag utgick ifrån ( Oscar De La Renta ) riktigt läcker tycker jag. Kommer givetvis lägga ut bild på MIN klänning senare när jag har den hemma :)

Gorgeous dress <3 Me like and want!

Så nu har ni hört min kärleksförklaring och min resa till denna underbara klänning (fast det är inte den på bilden, bara inspirationskälla). 

 

Ännu en katastrof i köket :S

Ännu en katastrof i köket för min del. Senast jag försökte mig på en omelett lyckades jag få den så vattnig att jag va tvungen å sila bort allt överflödigt vatten innan jag kunde äta den :S Denna gång va det en kladdkaka som jag totalt slaktade.
Hur lyckas man göra en KLADDkaka så torr at den smulas sönder?! Inte nogmed att den va torr och tunn, den va också vidbränd vilket tvingade mig till att skära bort toppen på den. Fast den va ändå god, ringlade lite chokladsås över den och la några klickar glass jämten så blev det en superb dessert :P Haha...
Märks det att jag inte är hemmafrumaterial eller vad, eller okej jag har inget emot att vara hemmafru sålänge det finns en kock och städerska :D

Bränd och torr men ändå ätbar... Jag är bäst! ;)

I och med att jag är kass i köket är det ändå ganska ironiskt att det just precis köksarbete är mitt arbete. Jag jobbar nämligen med att sälja korv på Maxi Sammarkand. Detta är måste jag säga världens mest glamorösa jobb som finns! -NOT!
Jag jobbar där varannan lördag och söndag, ibland även en del vardagskvällar. Ibland är det väl lite småkul när man har kunder och så, men de dagar när det inte är jättemycket folk som det va typ idag är det verkligen skittråkigt att stå där alldeles själv. Man är helt ensam, ingen att prata med bara totaly alone. Visst är det skönt att vara ensam med sina tankar och funderingar men inte i nio timar i sträck, idag gick det till och med så långt att jag började prata med de feta frillade korvarna medans de grillades i karusellen :S Inte konstigt att man kallas kioskmongo :P
Därför va jag ju bara tvungen att sms-tracka ett antal pesoner för jag hade så tråkigt, tack för ni står ut med mig ;)

Nu har jag äntligen duschat av mig allt korvspad man har på sig (känns det som iaf), nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen, ganska trött i benen efter stått en hel dag.

Om det är någon som har något gott recept på mat eller kladdkaka (vem vet) får ni gärna dela med er til mig, för jag behöver som sagt förbättra min köksvistelse, hehe!

Pussar <3

Body Combat

Body Combat erbjuds på Nordic Club i Växjö, kort beskrivning:

Kickar, slag och drivande musik - BodyCombat ger dig en adrenalinkick du sent kommer att glömma! Det är den ultimata kampsportsklassen som under en timme utmanar både hjärna och hjärta. Till motiverande musik och med en kombination av olika självförsvarsdiscipliner, som t.ex. Karate, Kung-fu och Thaiboxning, tränar du kondition och fokusering.

Jisses, vilket pass det va kan jag ju bara säga! Svetten rann, kroppen värkte och hjärnan fick verkligen gå på högvarv.
Koreagrafin va ganska svår, till råga på allt har varken jag eller min syster en tillstymmelse till koordination-så det hjälpte ju inte det minsta. Så pinsamt! Alla som sett mig på aerobicpassen kan intyga att min koordination inte finns alls, askass är jag. Men kul va det iallafall, så jag kan råda alla till att testa detta roliga pass. Annars gillar jag ki-box supermycket! Skulle kanske börja boxas?? Ett skönt sätt att få ut sina aggressioner på och samtidigt träna kroppen. För aggressioner tycks jag ha jämt och ständigt, förstår inte vart de kommer ifrån. Behöver nog rensa min aura eller vad man nu kan göra. Ska nog testa något sådant hokus-pokus :S Hihi, vi får se.


http://www.vaxjo.nordicclub.se/

tråkig lördag :(

Efter ett skönt avslappnande jullov som inkluderat lite resor mm är jag nu tillbaka i gamla spår igen. Men nu ska det bli bättre med förändringar. Måste börja lyssna på mig själv vad jag behöver och vill och inte ställa upp på alla andras viljor.


Har idag varit ute och mockat lite skit i stallet, mocka är verkligen en utav de tråkigaste sysslor jag vet. Det är jobbigt, luktar illa, dammigt, tråkigt, tungt och framför allt tar det en jäkla massa tid. Men vad gör man inte för sin lilla baby, lilla och lilla. Mitt gullegryn har nu över sitt jullov (pga. tappsko) lagt på sig några extra kilo och iallafall ett par skyddande fettlager mot vinterkylan. Så när jag mockat färdigt va det bara att klafsa ut i den leriga hagen på baksidan för att jaga runt efter skrället som vägrade bli infångad, han är så otacksam. Här tar man hand om honom, städar hans box, motionerar honom, borstar honom tills han blänker och ger han mat och ändå springer han ifrån en i hagen när man kommer och ska hämta in honom som en tjurig liten ponny. Till slut fick jag tag på honom efter att sprungit bakom honom ett bra tag med ett stadigt grepp om svansen för att få honom att stanna. Inte nog med att det va jobbigt och generande kommer givetvis grannen ut och kommenterar det hela:

                            

- Trodde det va meningen att du skulle motionera honom och inte han dig! Hahaha... jättekul och höra det när man springer runt i leriga gummistövlar och lerstänk i ansiktet. Men det va bara att le och fortsätta jaga vidare.


Skrittade grushålan + pidderundan idag, jätteisig och hård. Så det blev bara skritt idag. Men Chic va som vanligt pigg och bälgade på så benen höll på att gå av på han.


En bild från i höstas på Chic (den mörka)och Mirrs häst Jouniah.

Resten av dagen har jag försökt plugga lite natur...Jag vet att jag lovad JouZ det men det kändes viktigare att kolla på Grey's Anatomy istället:P Nemen nu ska jag verkligen göra de där 12 uppgifterna och sedan städa toaletten. SEN är jag färdig för idag, YEI!

Ok, peace out my friends <


GAH!

Jaha, här sitter man då arg som ett bi igen. Fattar inte hur de gör, varenda gång man träder innanför dörren blir man bara så arg!

Kom hem men Mirr efter träningen, kände mig pigg och positiv efter alla endorfiner som släppts lösa. Sätter mig vid middagsbordet med familjen. Vi har väl en trevlig stund antar jag tills Mirr drar upp att jag ska flytta till Göteborg efter skolan. Genast hör jag att de inte gillar det, men de vet redan mycket vääl att jag nte vill hellre än att flytta bort från denna HÅLA som inte passar mig och mitt liv längre! Även att jag ska flytta ut har de väl med fattat antar jag, jag menar jag ick ju faktiskt kastruller och dyl i julklapp. I alla fall, ämnet pratas snabbt över, men vi återkommer strax dit igen.

-Jaha, och vad har hon tänkt bo då? frågar pappa.
-Där det finns lägenheter såklart, svarar jag.
-Och vad ska du göra där då? undar mamma som spelar sååå orolig för mig.
-Plugga eller jobba, samma sak som jag skulle ha gjort här hemma givetvis.
-Hur ska du finansiera detta då? fortsätter pappa med sarkasm i rösten.
-Ja hur finansierar du ditt liv, sätter jag imot och börjar bli smått irriterad, vet redan nu hur det kommer sluta.
-Med mitt jobb. svarar han lugnt.
-Hur fan tror ni då jag ska göra?! Jobba såklart, prata inte till mig som jag vore en dum blondin eller nått för det är jag inte! skriker jag då och stormar iväg.

Ungjefär så gick det till i korta drag. Fattar inte varför de inte bara kan tro på mig och min framtid och stötta mina beslut och vad jag vill göra. Jag kanske inte vill sluta som de har gjort. Blir galen bara av att vistas här inne i detta hus, GALEN!
Bara så de vet så tänker jag sticka härifrån fortast möjligt. De verkar ju inte förstå att mitt liv och min personlighet har förändrats till något annat, att jag fått andra intressen och värderingar.

Därför skickar jag hjärtan till mina vänner som verkligen förstår mig och fattar att jag förändrats till vad jag känner är bättre för mig. Ni står mig närmast, no mather allt detta snack att familjen finns alltid där för dig. Bullshit säger jag, finns lysande exempel på när familjen inte funnits där men vännerna har gjort det istället.

Puss på er mina vapendragar, fler pratkvällar behöver vi. Tack för i onsdags JeZ och JouZ, vi klarar det här <3

Mina små sockerbagare, söta som socker är just ni! <3

Jag har skaffat blogg!

Tänka sig att lilla JAG skulle skaffa en blogg. Har funderat på det länge nu, och så sitter jag här i Jessicas säng en fredags eftermiddag (?!) va det ju visst nu när jag kollar på klockan, nu har jag iallafall skapat en blogg som jag ska försöka vara så aktiv jag bara kan på:) Det får bli som min dagbok som jag ändå aldrig skriver på ;)
Men som sagt här kommer ni nog få höra kanske både det ena och det andra.

Nu ska jag iväg och träna på Nordic Club med min lillasyster Mirr, bodycombat ska vi köra idag. Det blir lite luftboxning kombinerat med aerobic typ, hoppas det blir svettigt ialla fall så det känns lönande :D
kommer tillbaks ikväll när jag för en gång skull ska va hemma en FREDAG!

Ses så, kramar


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0